Smutsiga ögon

Aktuellt, 2010,

NYPREMIÄR PÅ ”SMUTSIGA ÖGON” den 9 oktober på BOULEVARDTEATERN

1992 skrev Rolf Börjlind och jag pjäsen ”Smutsiga Ögon”. Pjäsen var aktuell då och den är tyvärr ännu mer aktuell idag. Av den anledningen har jag en längre tid funderat på att ta upp pjäsen igen. Nu blir det så. Jag kommer att spela 7 föreställningen på Boulevardteatern i Stockholm nu under hösten med början den 9 oktober.

Föreställningen handlar om en medelålders, mycket framgångsrik man i reklambranschen som plötsligt drabbas av livet. Vi möter honom efter att han har gått runt som ”ett gapande hål” några dygn och ska till att gå i svaromål mot livet…

När jag och Roffe Börjlind gjorde de små “skotten” i ”Lorry” som vi kallade ”Tillfälligt Avbrott” fick jag vid ett tillfälle ett brev från en ung flicka som bodde i Täby. Hon var sjutton år och skrev och berättade om hur olycklig hon var. Det var ett mycket gripande brev som inspirerade mig och Roffe till att skriva ”Smutsiga Ögon”. Vi har uppdaterat texten något för att ta bort de alltför tydliga tidsmarkörerna.

”Smutsiga Ögon” är en utpräglad skådespelarföreställning som är en enorm utmaning att spela så det blir en möjlighet att slipa och jobba med instrumentet igen.

Biljetter kan köpas via ticnet. Sök på Stefan Sauk.