I huvudet på Bergqvist & Sauk

Teater, 2006,

I huvudet på Bergqvist & Sauk, 2006 – 2007, Bergqvist & Sauk, Turné, Vasateatern i Stockholm, Stefan Sauk, Kjell Bergqvist och Rolf Börjlind

Idén till “I Huvudet på Bergqvist och Sauk” föddes efter att de två hade gjort ett inslag, “Pannrum II”, i TV-programmet Striptease för ett antal år sedan. Efter Kjells och Stefans samarbete växte en ny idé fram om att göra något liknande tillsammans på scen. Resultatet blev “I Huvudet på Bergqvist och Sauk” och hösten 2006 tog de föreställningen på turné.

Begreppet att ha ”kul på jobbet” togs till oanade höjder när jag och Kjelle skulle börja repetera den här föreställningen. Vi startade själva skrivarjobbet på Green Hotel i Tällberg och de första staplande stegen på golvet tog vi på det gamla anrika, och numera rivna, Europastudios i Bromma. Vi brukade börja vid 10-tiden och runt halv elva stod vi båda två och lutade oss mot var sitt bord och skrattade så att tårarna rann. Så här höll det på i flera dagar. Till slut började vi bli oroliga, det kanske bara var vi själva som skulle tycka att det här var roligt. Nu blev det gudskelov inte så. Det har t.o.m. varit roligt att läsa en del recensioner. En ung kvinnlig recensent på Östgötakorrespondenten, som för övrigt är känd för att ha problem med allt hon ser, är det inte solen i ögonen så är det stolen hon sitter på, skrev följande: ”hela publiken skrattade hela tiden men jag förstod ingenting…” Den är bäst.